Kefir Diyeti Nasıl Yapılır?

Kefir Diyeti Nasıl Yapılır? Zayıflama listelerine yeni bir diyet reçetesi daha eklendi. Bu zayıflama programı size uygun olabilir, ama bunu uzman diyetisyenlere danışarak uygulamanızı öneriyoruz. Bünyenize bu diyet programı uygun olmayabilir.

Kefir Diyeti Nedir?

Kefirin kelime anlamı nedir ? Buna tutarlidiyet.com olarak bir açıklık getirelim. Kefir Kafkasya’da yaşayan insanların sofralarında hemen hemen her gün kullandıkları sütün mayalama yöntemiyle elde edilmiş olan bir çeşit süt ürünüdür. Günümüzde, son yıllarda özellikle Avrupa ve Amerikada zayıflama amaçlı bir çok insanın tercih ettiği bir diyet programıdır.

“Kefir diyetini” uygularken, sağlığınıza da istemeden de olsa çok fayda sağlayacaksınız. Nasıl mı ? Kefirin faydalarından ve yararlarından biraz bahsedelim. Bağırsaklarımızdaki mikropların dışarı atılmasını sağlar. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kefirin bünyesinde bulunan b12, k, niasin gibi vitaminlerden yararlanmanızı sağlar. Toksinlerin kan dolaşımına karışmasını engeller. Kanser hastalığının önüne geçer. Depresyonu hafifletir. Egzama ve besin alerjisi gibi hastalıkların önüne geçer. Böbrek taşlarının oluşumunu en az düzeye indirir.

Kefir diyeti nasıl yapılır ?

Bu diyeti nasıl yapmalıyım ? Özellikle bu diyet protein bakımdan çok zengin bir diyet ve sağlıklı bir diyet seçeneği olduğunu unutmayın. Vitaminler, mineraller, ve sağlık dostu bir diyet reçetesidir.

Kefir diyeti ile kilolarınıza son verebilirsiniz. Örnek olarak 3 günlük kefir diyeti programını paylaşıyoruz.
İlk gün sadece kefir içeceksiniz. Gün içinde 1.5 litre kefir içmenizi tavsiye ediyoruz. Bunu 5-6 bardağa bölerek sabah, öğlen ve akşam olmak üzere öğünlere siz istediğiniz gibi yayabilirsiniz. Kefirin içerisine tatlandırıcı, şeker gibi diğer ürünler katılmamalıdır. Kefir diyetini yaparken yanında mevsim meyvelerinden ve sebzelerinden faydalanabilirsiniz. 5-6 gün bu şekilde devam ederek, istediğiniz forma kavuşabilirsiniz.

Kefir diyetinde ilk gün ; 1-2 adet orta boy haşlanmış patates ve 1,5 litre kefir, ara öğünlerde mevsim meyveleri ve sebzelerini yiyebilirsiniz. Bu diyet ile birlikte, yürüyüş, spor, yüzme gibi çeşitli spor dallarını uygulayabilirsiniz.

Kefir diyetinin ikinci günü : 100 gram haşlanmış tavuk eti ile birlikte 1.5 litre kefir yiyebilirsiniz.

Kefir diyetinde üçüncü gün : 100 gram haşlanmış yağsız dana eti ile birlikte mevsim salata, ve 1.5 litre kefir gün içinde tüketilmelidir.

Kefir diyetinde dördüncü gün : Bir porsiyon makarna, bir kase yoğurt ve gün içinde 1.5 litre kefir tüketilmelidir.

Kefir diyetinin beşinci gününde : Meyvelere ve sebzelere daha çok ağırlık veriyoruz. Bununla birlikte yine 1.5 litre kefir tüketiyoruz.

Diyetin 6.ci gününde ; Kefir olarak 1.5 litre kefir tüketilmelidir. Yanında çok açlık durumu olursa mevsim meyveleri ve sebzeleri ile birlikte bir kase çorba içilebilir.

Diyetin son gününde ; Kefir içmeyi bırakıyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere iki adet maden suyu soda içiyoruz. Sabah kahvaltımızı ve öğlen öğünümüzü, ve akşam öğünümüzü kefirsiz, yağsız, tuzsuz, şekersiz bir şekilde başka bir diyet programına çekebiliriz. Bu diyet programını 2 ayda 1 kez olmak üzere 7 gün denemenizi öneriyoruz. Kefir diyetini uygularken kefirin yağsız olarak hazırlanmasına özen gösteriniz. Bununla birlikte yukarıda 7 günlük kefir diyeti programını paylaştık.

Bu diyet listesi sizin bünyenize uygun olmayabilir, kilo aldırabilir yada verdirebilir. Vücudunuza tepki veren yiyeceklerin ve içeceklerin listesini ancak uzman diyetisyenler bilebilir. Diyet yapmadan önce mutlaka doktorunuza başvurunuz. Sağlıklı günler, diliyoruz.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.