Açlık Krizleri Nasıl Engellenir?

Açlık Krizleri Nasıl Engellenir? Günümüzde aşırı yeme fizyolojik bir hastalık olan obezite olarak tanımlanırken, özellikle kadınların belirli dönemlerinde psikolojik açıdan açlık duygularına engel olamamaları uzmanlar açısından ilerleyen dönemlerde obeziteye yol açabiliyor.

Açlık Krizleri Nasıl Engellenir?

Tutarlı Diyet ekibi olarak bugünkü araştırmamızı açlık krizleri üzerine yaptık. Hiç beklemediğiniz bir anda, kısa bir süre önce yemek yemiş olmanıza rağmen aşırı derecede açlık hissi ile uyarılıyorsanız açlık krizine girmişsiniz demektir. Ya da sürekli olarak yemek yeme isteği duymak da açlık krizi ile yorumlanmaktadır. Yapılan bilimsel araştırmalara göre genelde şeker düzeyinin azalmasına bağlı olarak acıkma hisse ortaya çıkmaktadır. Bu yazımızda açlık krizlerine karşı ne yapabiliriz onlardan bahsedeceğiz.

1. Hızlı  ve pratik yemekler fast food tarzı yiyecekler  gibi beslenmeyi hayatınızdan kaldırın

Eğer sağlıklı ve etkili bir biçimde zayıflamak istiyorsanız çabucak hazırlanabilen pratik ama sağlığa zararlı hiç bir vitamin ve mineral içermeyen yiyecekleri tamamen beslenme listenizde yasaklılar kısmına sokmalısınız. Çünkü bu tür yiyecekler ya  ne idüğü belirsiz yiyeceklerin karışımından meydana geliyor ya da kızartma gibi  hazırlama sürecinden geçiyor. Bu tür beslenen kişiler daha fazla yemek isterken daha da çabuk acıkıyor.

2. Şekerli yiyeceklerden kaçının

Şeker vücuttaki insülin hormonunu yükselttiği için beyninize sürekli olarak acıkma sinyalleri gönderiyor. Bu da aslında gerçekten acıkmamış olduğunuz halde aşırı derecede iştah meydana getiriyor sanki uzun bir süredir hiç yemek  yememiş gibi hissetmenize neden oluryor. Şekerli yiyeceklerin çoğu gerçek şeker pancarından ya da şeker kamışından üretilmediği için sağlığımızı da tehdit ediyor.

3. Uyku düzeninize dikkat edin

Uykusuzluk bazı kişilerde iştah kapatsa da çoğunun iştahının daha da artmasına neden olmaktadır. Ne kadar az uyursanız  o kadar çok ayakta kalacaksınız bu da sizin daha fazla şeyler yemenize gereksiz şekilde kalori almanıza neden olacağı unutmayın.

4. Tv önünde yemek yemeyin

Tv  karşısında yemek yediğinizde bunu beyniniz algılamaz ve  sürekli yemek yemenizi ister. Siz de bundan solayı sanki daha doymadığınızı düşünerek bilinçsizce yeme ihtiyacı duyarsınız. Bu yüzden yemek yediğinizde mutlaka sadece önünüzdeki yemekle ilgilenin.

5. Doyumsuz olmayın

Gözünüzü doyurmak için tabağınızı tam anlamaıyla doldurmanıza gerek yok. Gözün midesi olmadığı için göz asla doymayacaktır. Siz kendi nefsinizi terbiye etmeli ve ne kadar şey yiyerek doyacağınızı belirleyin

6. Fazla çeşit olan bir sofra kurmayın

Yemek yiyeceğiniz zaman maksimum 2 farklı yiyecek belirleyin. 3 ya da 4 farklı yiyecek olan bir masada biraz ondan biraz bundan hadi şundan da yiyeyim derken bir bakmışsınız karnınız aşırı derecede doymuş ve rahatsız bir his içine girmiş olacaksınız. Canınızın istediği 2 şey gayet de mantıklı bir öğündür.

7. Su içmeyi ihmal etmeyin

Su her zaman kalorisiz ve kalorisiz bir nimet olarak hayatımızda olacaktır. Bu yüzden eğer yediğiniz şeyin sizi gerçekten de doyurmayacağını düşünüyorsanız önünüzdeki yiyecekten bir parça yedikten sonra 1 su bardağı su için ve yemeğe o şekilde devam edin. En son yediğiniz şeyin tadı damağınızda kalacağı için beyin o 1 bardak suyu da yemek olarak algılayacak ve karnınızın tok olduğu sinyallerini size gönderecektir.



Tutarlı Diyet Google News

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.