Baharatlarla Hazırlanan Cilt Maskeleri

Cildinizi her zamankinden daha parlak, ışıltılı, nemli, dengeli ve güzel görmek istemez misiniz? Cildi sağlıklı beslenerek içeriden, krem ve maskelerle de dışarıdan desteklemek mümkün. Yüz güzelliğinin ilk adımı temizlik, ikinci adımı nemlendirme ve bakım yapmadır. Son dokunuş olarak makyajla harikalar yaratırsınız. Şimdi hanımların bayılacağı kolay uygulanabilen ve çok etkili cilt maskeleri tariflerini paylaşalım. Baharatların başrolünde olduğu bu harika maskelerini yüze, ellere, dekolte ve boyun bölgesine nazikçe uygulayın. Bir süre sonra muhteşem etkilerini aynada görün…

Baharatlarla Hazırlanan Cilt Maskeleri

Uzmanlar yağlı cilt tipleri için tadı acı ve buruk, kurutucu olan baharatları öneriyor. Zencefil, zerdeçal, biberiye bunlardan bazıları. Kuru cilt tipleri içinse limon, gülsuyu, fesleğen, rezene ve tarçın gibi nemlendirici baharatlar öneriliyor. Bunların haricinde maden suyu ile yüzü yıkayarak da cildi gençleştirebilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Bir Maske

2 tatlı kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı siyah çay, 1 yemek kaşığı maden suyu, 2 tatlı kaşığı havuç ya da pancar suyu.
Malzemeleri buharda pişirip ılıtın. Yüze uygulayıp kağıt havlu ile kaplayın. Biraz bekletip ılık suyla yüzü yıkayın. Nemlendirici dürün. Haftada 2 kez bu tarifi yapabilirsiniz. Burada baharat yerine geçen bitkisel malzememiz çaydır.

Baharatlarla Hazırlanan Cilt MaskeleriBitki çaylarından özellikle papatya, adaçayı, ısırgan ve rezene baharatların yerine geçen ve cildi derinden besleyen, bakım yapan malzemelerdir. Cilt maskelerinizde bitki çaylarının yapraklarını kullanın. Cilde aromatik yağlardan da yararlanabilirsiniz. Susam yağı, hindistancevizi yağı, avokado, zeytinyağı kullanılabilir. Yağlı bir cildiniz varsa ham ipek kese yardımıyla kurutucu baharatları cildinize maske yapın.

Güzellik ve Tazelik

Güzellik ve tazelik için besbase kabuğu ile maydanoz birebirdir. Badem yağı ve kaymak da katılarak cildi tazeleyen bir maske uygulayabilirsiniz. Parlak bir cilt için bezelye ile üzüm pekmezi karıştırılır. Ayçiçeği yağı ve yağmur suyu da katılırsa cilt ışıl ışıl parlar. Leke ve sivilce gidermek içinse buğday ve badem yağı karışımı müthiş bir maskedir. Çöküntü ve kırışıklık için civanperçemi çiçeği, limon suyu, zeytinyağı, bal ve yumurta sarısı maskesi hazırlanabilir. Mikrop arındırmak için çam filizi, patlıcan, sarımsak ve kaymak ile maske hazırlanabilir.

Taze bir ten için defne yaprağı, tarçın kayısı suyunda pişirilir. Süt ve yumurta da ilave edilerek müthiş etkili bir maske uygulamak mümkündür. Bu maske saçlara da uygulanabilir, saç dökülmesini önler. Sivilce önler giderir ve teni pürüzsüzleştirir. Tarçın ve zencefil baharatlar arasında cilt güzelliğine en çok etkisi olan bitkilerdir.
Tarçın kan dolaşımını hızlandırır, tene ve yüze sağlıklı pembe bir renk verir.

Zerdeçal, kekik ve biberiye

Zerdeçal, kekik ve biberiye de bunlardan birkaçıdır. Pul biber iltihabı keser ve önler. Ciltteki iltihaplı rahatsızlıkları giderir. Reyhan otu ya da fesleğen cildi besler ve radyasyon etkilerinden korur. Tarçın ciltte ferahlatmakta, hücreleri kuvvetlendirerek destek sağlamada, ölü hücreleri arındırmakta, gözenekleri toparlamakta ve diş beyazlatmada faydalıdır. Bal ile karıştırılarak yüze uygulanabilir. Kişniş de bilinen etkili baharatlardandır.



Tutarlı Diyet Google News

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.