Halsizlik Neden Kaynaklanır?

7
Halsizlik Neden Kaynaklanır?

Günümüzde iş yoğunluğu ve temposunda birçok insanın en sık yaşadığı sorunlar arasında bulunan halsizlik enerjinin düşmesi ile bitkinlik, halsizlik ve yorgunluk hissi yaşarız. Halsizlikle birlikte aşırı yorgunluk, sırt ve baş ağrıları, çalışmaya karşı isteksizlik, huzursuzluk, hazımsızlık ile anksiyetenin de eşlik etmesiyle tıpta asteni ya da debilite olarak adlandılır. Bu durum mevsimsel geçiş dönemlerinde adaptasyon sorununu bağlı halsizlikleri ortaya çıkabileceği gibi fiziksel bir rahatsızlığında belirtisi olabilir. Aynı zamanda halsizlik depresyon gibi semptomları da beraberinde getirebilir.

Halsizlik Neden Kaynaklanır?

Uzun süreli stres, uyku bozuklukları ve grip gibi hastalılar halsizliğe neden olabilecek sorunlar arasında yer almaktadır. Birçok nedene bağlı olarak oluşabilecek yorgunluk hisleri aklımızda halsizliğe ne iyi gelir sorusunu da dönüp dolaştırır.

Halsizliğin Sebepleri Nelerdir?

Yanlış yapılan diyetler, sağlıksız ve yetersiz beslenme uzmanlar tarafından halsizlik nedenleri arasında yer alan faktörlerdir. Halsizlik sorunu yaptığınız işe göre de değişiklik gösterecek bir durum olmasının yanı sıra nedenleri arasında birçok farklı sebepler de yer almaktadır. Halsizliğe ne iyi gelir sorunun yanıtı olarak öncelikle nedenlerini en iyi şekilde belirlemek gerekir. Aşırı çay, kahve ve kafeinin uyarıcı etkisi beyne fazla enerji komutunu vermesi sonucunda vücuttaki demiri emilir. Bunun sonunca demir eksikliği oluşur ve bu nedenle de beyin ve kalp yeterli miktarda oksijen almadığı için halsizlik sorunu ortaya çıkar. Uyku esnasında yaşadığınız olumsuzluklar da uyku kalitesini düşürerek stres yaşamanızda etkili olur. Stres tansiyonun yükselmesinde etkili olurken aynı zamanda uykusuzluk nedeniyle de halsizliği ortaya çıkarır.

Metabolizmanızın hızlı çalışması için günlük olarak 8 bardak su içmeniz vücudunuzun halsizliğini ortaya çıkaracak olan su eksikliğini de yaşamamanızı sağlar. Aç karnına yediğiniz karbonhidratlar ağırlık yapması nedeniyle yine halsizlik ve uykusuzluk problemini ortaya çıkarır. Teknolojinin vazgeçilmezi olan telefonlarla uzun süre konuşulduğunda hipnoz etkisi yaptığından ötürü yine halsizlik sorununu meydana getiren nedenler arasındadır. Sıcak su ile yapacağınız banyo da hormon salınımı ortaya çıkararak halsizlik hissi yaratır. Bununla birlikte bazı gıdalar bazı insanlarda sindirilemediğinden ötürü halsizlik, şişkinlik ve sindirim problemlerini de beraberinde getirir. Uzun süre floresan ışıklarına maruz kalan kişilerin konsantrasyon ve öğrenme güçlüğü sorunları yaşadığı gibi aynı zamanda bağışıklık sistemlerinin de zayıfladığı bilinmektedir.

Halsizlik İçin Etkili Olacak Yöntemler Nelerdir?

Yaşadığınız bitkinlik, yorgunluk ve halsizlik gibi durumlarının nedenleri mevsimsel dönemlerden biri olup olmadığını anladıktan sonra halsizliğe ne iyi gelir sorunun yanıtını arayabilirsiniz. Hayatınızı bir sorun haline getirecek olan halsizlik en basit günlük aktiviteleri bile yapmanızı zorlaştırabilir. Halsizlikten kurtulabileceğiniz tedavi edici yöntemler arasında;

  • Bal içeriğinde bulundurduğu protein ve vitaminler ile doğal olarak halsizliğe iyi gelen yöntemlerden biridir.
  • Yarım litre pekmez, 10 gr. kırmızıbiber ve karabiber ile karıştırılarak kaynatılıp içilir.
  • 100 gr. sarımsak ve soğanı 1 kg balın içine ezip macun kıvamına getirerek sabah akşam yiyebilirsiniz.
  • Tereyağı, bal ve kavrulmuş toz fındığı macun kıvamına getirerek günde 3 kez bir kaşık yemeniz halsizliğe iyi gelmektedir.
  • Bal ve sirkeyi karıştırıp yemeklerden önce bir kaşık yemeniz de halsizlik için önleyici bir yöntemdir.
  • Günlük olarak taze nar suyu içmenizde enerjik bir şekilde güne başlamanızda etkili olacaktır.

Bir yanıt yazın